Futbalový sviatok v Mikuláši. MFK Tatran bude hostiť finále Slovenského pohára žien

26.03.2013 Liptovský Mikuláš

26.03.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - V Liptovskom Mikuláši prežijeme ženský futbalový sviatok. Mestský klub MFK Tatran bude na svojom trávniku hostiť finálový zápas Slovenského pohára žien. Najlepšie ženské futbalové tímy sem zavítajú na 1. mája. Vedenie klubu to spolu zo zástupcami Ženského futbalu potvrdili na návšteve u primátora mesta Alexandra Slafkovského.
Ženský futbal zatiaľ nemá v Liptove svoje korene. Najbližšie od Liptovského Mikuláša trénuje ženský tím v Oravskom Veselom. „Oslovili nás zástupcovia Slovenského futbalového zväzu, ktorý nám ponúkol organizáciu finálového zápasu Slovenského pohára žien. Súhlasili sme, nakoľko aj pri našom klube už dva mesiace trénuje ženský tím, s ktorým máme svoj zámer,“ približuje dôvody prijatia tejto ponuky výkonný riaditeľ MFK Tatran Martin Pohlod. „Očakávame, že nám to pritiahne do klubu nové dievčatá, najmä zo škôl v liptovskomikulášskom okrese,“ dodáva M. Pohlod.
Futbalový sviatok v Liptove podčiarkne finálové stretnutie Slovenského pohára mužov v Ružomberku. V jeden deň sa tak v Liptove stretnú futbalové špičky Slovenska oboch pohlaví. „Chceme takto podporiť ženský futbal v tomto regióne. V Európe si získava čoraz viac priaznivcov a som presvedčený, že podobný osud ho čaká aj na Slovensku,“ hovorí Ivan Georgiev, tajomník Komisie ženského futbalu.
„Takéto aktivity v našom meste treba určite podporiť. Najmä preto, že je to priestor pre našu mládež, ktorá získa ďalšie možnosti ako sa realizovať,“ reaguje primátor mesta Alexander Slafkovský.
Už v lete by chcelo vedenie mestského futbalového klubu prihlásiť svoj ženský tím do 2. ligy. Na zápasoch by sa tak stretávali s dievčatami zo Bziny, Halíča či Hornej Nitry. „Ženský futbal je podľa môjho názoru viac zanietený ako mužský. Mám pocit, že dievčatá si hru počas zápasu viac užívajú,“ hovorí Natália Mackovičová, koordinátorka ženského futbalu na Slovensku, ktorá dlhé roky aktívne hráva, bola niekoľkokrát vyhlásená za najlepšiu hráčku a dnes pôsobí v bratislavskom Lady Teame.



Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu MsÚ
Liptovský Mikuláš
 

Vyberte región